Veiligheidsartikelen

Adviesbureau Kole is naast adviseur ook uw leverancier van veiligheidsartikelen in heel Nederland. Veiligheidsartikelen die we leveren zijn bijvoorbeeld blusmiddelen, verbanddozen, brandslanghaspels, droge blusleidingen, AED en nog veel meer! In onze webshop is een beperkt assortiment ter beschikking gesteld, maar neem gerust contact op om uw wensen te bespreken. Wij komen wanneer gewenst adviseren op locatie.

Welke veiligheidsartikelen leveren wij?

Wij zijn dealer van een groot aantal veiligheidsartikelen. Dit bieden we echter niet volledig aan in onze webshop, omdat wij graag persoonlijk advies willen geven. Wij willen niet zoveel mogelijk verkopen, maar ons doel is dat u een veilige werkomgeving heeft en blijft hebben. Dat is enkel mogelijk met persoonlijk advies op maat!

Wij zijn dealer van onderstaande producten:

AED

Er zijn een tal van soorten AED te verkrijgen op de markt, maar welke kunt u het beste nemen? Per situatie is het verstandig om te bepalen welk type en welk merk voor u het beste is. Dit kan liggen aan het soort opgeleide personen. Heeft u te maken met hulpverleners, Bhv’ers of komt de AED voor openbaar gebruik te hangen in een buitenkast. U kunt kiezen voor een eenvoudige bediening zoals volautomaat, maar misschien hebben de eventuele gebruikers liever een halfautomaat of juist liever met beeldscherm.

Ten alle tijden is het verstandig om de keuze te maken in samenspraak met uw preventiemedewerker en uw BHV-organisatie. Komt u er gezamenlijk niet aan uit, heeft u ons altijd nog als gratis adviseur. De meest gebruikte en verkochte AED is de Defibtech. Echter kunnen wij een tiental merken leveren. Gezamenlijk kijken we naar de beste keuze voor uw organisatie.

Draagbare blusmiddelen en brandslanghaspels

Per situatie is er een andere brandklasse en dus een ander blusmiddel nodig. Wellicht kent u ze allemaal, maar hieronder staan ze toegelicht:

 • Brandklasse A: kan geblust worden met een blusdeken, schuimblusser, poederblusser, brandslanghaspel
 • Brandklasse B: kan geblust worden met een schuimblusser, poederblusser en kooldioxideblusser
 • Brandklasse C: Kan geblust worden met een poederblusser
 • Brandklasse D: kan geblust worden met een blusser die we per situatie beoordelen
 • Brandklasse F: Kan geblust worden met een vetblusser

Wij kunnen u voorzien in alle soorten blusmiddelen. Naast het leveren verzorgen wij ook het jaarlijkse onderhoud, zodat u geen omkijken heeft naar deze zaken.

Nood- en vluchtwegverlichting

Noodverlichting hangt niet zomaar op in uw pand. Nood- en vluchtwegverlichting is verplicht om te hebben om de vluchtroutes te kunnen zien. Dit wordt bepaald in een aantal normen. Het juist ophangen en functioneren van noodverlichting is van groot belang. Laat u daarom adviseren om zeker te zijn dat de vluchtmogelijkheden op de juiste manier zijn verlicht.

Het is ook van belang de verlichting jaarlijks te laten onderhouden. In het geval van nood moet uw verlichting namelijk wel voldoen aan de daarvoor gestelde normen.

Het leveren en monteren van noodverlichting en het jaarlijks onderhoud kunt u door ons laten uitvoeren.

Verbandmiddelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en komt bij elk bedrijf wel eens voor. Als u dan uw EHBO-uitrusting op orde heeft, kunt u een hoop narigheid voorkomen. Naast dat de Arbowet voorschrijft dit op orde te hebben, wordt de verplichting ook gesteld vanuit de VCA en ISO normeringen.

Wij kunnen voor u de opname doen, zodat u zeker voldoende en de juiste middelen tot uw beschikking heeft. Daarnaast kunnen wij ook uw jaarlijkse bij vullingen voorzien.

Alle gangbare verbandmiddelen kunnen wij leveren uit voorraad. Zo leveren wij verbandtrommels A en B, maar hebben we ook trommels speciaal gevuld met de meest gangbare spullen. Ook pleisterautomaten en losse artikelen zijn af te nemen.

EHBO en BHV materialen

Voor uw EHBO en BHV organisatie heeft u vaak een heel aantal middelen nodig. Of het nu gaat om hesjes, een portofoon, PBM of andere zaken zoals oogdouches, ontruimingsplannen of plattegronden. U kunt misschien nog veel meer toevoegen aan deze lijst. Wij kunnen u in (nagenoeg) alles voorzien. Zo heeft u één aanspreekpunt voor uw complete veiligheidspakket.

Leveren van compleet veiligheidspakket:

 • Ontruimingsplannen
 • Risico- Inventarisatie en Evaluatie
 • Plan van Eisen (PvE)
 • Uitgangspuntendocument (UPD)
 • Ontruimingsplattegronden
 • Brandveiligheidsscans

Droge blusleidingen

Het installeren van droge blusleidingen is een vereiste vanuit het bouwbesluit.  Het is verplicht bij gebouwen waarbij de hoogste vloer van een verblijfsgebied boven de 20 meter ligt. Soms word bij gebouwen die lager zijn dan 20 meter alsnog een droge blusleiding verplicht. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de brandweer niet het hele pand kan bereiken.

Een droge blusleiding is een leiding met daarop brandkranen op elke verdiepingsvloer. Normaal gesproken zit er geen water in en daarom noemen we dit een droge blusleiding. Het doel van de droge blusleiding is om de brandweer te voorzien van bluswater op elke verdiepingsvloer. Zo kan de brandweer sneller komen tot een bluspoging dan wanneer er slangen uitgerold moeten worden.

Een droge blusleiding moet minimaal 1 uur zonder gebreken kunnen functioneren. Daarom wordt uw droge blusleiding 1 keer per jaar onderhouden en 1 keer per 5 jaar afgeperst. Zo weet u zeker dat de droge blusleiding werkt wanneer er brand uitbreekt.

Wij leveren, installeren en onderhouden de droge blusleidingen door heel Nederland.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00