VCA cursus in Tholen

VCA Tholen

B-VCA (VCA Basis) & VOL-VCA

 • 100% startgarantie!
 • Cursus en examen aansluitend
 • Los examen vanaf € 85,-
 • Instructeur met praktijkervaring
 • Standaard geregistreerd in VCA register

Cursusdata VCA

Bekijk de beschikbare cursusdate voor VCA Basis, VCA VOL en examens bij ons op locatie in Tholen.

Weergegeven prijzen zijn exclusief BTW.

Welke VCA cursus in tholen?

B-VCA (VCA Basis)

Het basisveiligheid VCA certificaat is gericht op operationeel medewerkers. Met een B-VCA certificaat is het aantoonbaar dat de medewerker beschikt over een basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu. En dit toepast tijdens werkzaamheden voor een gezonde en veilige werkomgeving. Bekijk beschikbaarheid van VCA basis in Tholen.

VOL-VCA

De VOL-VCA cursus is gericht op operationeel leidinggevenden en ZZP’ers. Vaak verplicht in verschillende branches en is uitgebreider dan B-VCA. Met deze cursus krijgt u kennis en kunde om werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren en een gezonde werkomgeving creëren. En dit ook kan toepassen op medewerkers aan wie leiding wordt gegeven.

VCA examen in Tholen

Alleen het volgen van een losse VCA examen in Tholen is ook mogelijk voor zowel B-VCA als VOL-VCA. Op de dagen wanneer er VCA training gegeven wordt, is er aansluitend een examen. Indien er men al over voldoende kennis beschikt door bijvoorbeeld een zelfstudie dan is het ook mogelijk om alleen deel te nemen aan het examen.

Wat zijn de verschillende VCA cursussen?

B-VCA (VCA Basis)

De B-VCA basis cursus is een opleiding basisveiligheid waarmee operationeel medewerkers kennis verkrijgen om de werkzaamheden op een veilige en duurzame manier uit te voeren. Dit vergroot het bewustzijn van de risico’s die aanwezig kunnen zijn tijdens de werkzaamheden. Door op de juiste manier de kennis en vaardigheden toe te passen wordt eigen veiligheid verbeterd en ook van anderen in de werkomgeving.

VOL-VCA

De afkorting VOL-VCA staat voor het diploma ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA’. Het wordt vaak geëist door opdrachtgevers voor leidinggevenden in verschillende branches waar risicovolle werkzaamheden en situaties uitgevoerd worden. Voorbeelden hiervan zijn: in de bouw, elektrotechniek, procesindustrie, farmaceutische industrie, schoonmaakindustrie, technische diensten en meer. Het is ook verplicht voor ZZP’ers in deze branches om aan de VCA-normen te willen voldoen.

VCA-VOL is vergelijkbaar met VCA basis maar er worden meer onderwerpen behandeld dan in de VCA basis cursus en is geschikt voor leidinggevenden in een uitvoerende rol. Met deze training wordt er kennis opgedaan die ook toegepast op medewerkers waaraan leiding wordt gegeven. Een leidinggevende is verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers maar ook dat de werkomgeving en werkzaamheden veilig en duurzaam zijn.

VCA training in Tholen

De VCA cursus en het examen worden op onze locatie in Tholen, Zeeland gegeven. Hier is het mogelijk om de B-VCA en VCA-VOL cursus klassikaal te volgen en ook worden hier de examens afgenomen. Deze locatie is eenvoudig bereikbaar vanuit Bergen op Zoom of Goes.

Stevinweg 1 R, 4691 SM Tholen, Zeeland

Meer informatie

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een VCA cursus. Er is ook geen minimale leeftijd vastgesteld.

Lesmateriaal

Na bevestiging van de VCA-cursus ontvangt u direct de toegang tot e-learning. Zo kunnen de deelnemers zich voorbereiden in eigen tempo.

Tijdsduur

De VCA cursus en examen duren een halve dag. Vooraf dienen de deelnemers wel voor te bereiden d.m.v. thuisstudie. Een los examen is ook mogelijk.

Diploma

Wanneer het VCA-examen geslaagd is ontvangt de deelnemer het digitale VCA-certificaat met een geldigheid van tien jaar.

Vraag & antwoord

In de VCA cursussen worden verschillende onderwerpen behandeld omtrent veiligheid, gezondheid en milieu.

 • Wet- en regelgeving;
 • Voorkomen van ongevallen;
 • Risico’s op de werkvloer;
 • Brand, calamiteiten en noodsituaties;
 • Veilig werken met elektriciteit;
 • Veilig werken met gevaarlijke stoffen;
 • Werken op hoogte;
 • Hijsen en tillen;
 • Hoe een veilige werkomgeving creëren;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen;

Een VCA certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar. Na het verlopen van deze periode moet er opnieuw een cursus gevolgd worden zodat u weer VCA-gecertificeerd bent. Een VCA herhaling is niet mogelijk omdat in de tussentijd veel wijzigingen in de regelgeving geweest zijn en ook niet meer actueel is en relevant. Door het volgen van een nieuwe VCA cursus bent u weer op de hoogte van geldende regelgeving en veiligheid. U kunt een B-VCA of VOL-VCA cursus volgen op onze locatie in Tholen of alleen examen deelnemen in geval van zelfstudie.

Bij het volgen van een VCA training van een halve dag is het onderstaande punten standaard inbegrepen:

 • Digitaal boek voor thuisstudie. Deze bevat ook oefenvragen en een proefexamen;
 • Lesmateriaal voor op de cursusdag zelf;
 • Koffie en thee;
 • Examen;
 • Digitaal VCA diploma na het behalen van het examen.

Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs een papieren versie van het VCA certificaat te ontvangen.

Wij geven VCA training, cursus en examen in Tholen, Zeeland. Onze locatie is goed bereikbaar voor deelnemers uit Bergen op Zoom en Goes. Andere cursuslocaties in Zeeland zijn: Goes, Terneuzen, Middelburg, Vlissingen en Kapelle. Het is mogelijk om groepslessen op eigen locatie te geven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00