VCA bEDRIJFSCERTIFICERING

VCA bedrijfscertificering

Voordelige prijs!

 • 100% gegarandeerd uw certificaat
 • Voldoet aan alle eisen, wetten en normen
 • Snel en flexibel
 • Jarenlange ervaring
 • Vaste deskundige adviseur
 • VCA handboek op maat gemaakt

Voordelige Prijs

Wij hanteren scherpe tarieven voor VCA-bedrijfscertificeringen. Door jarenlange ervaring en professionaliteit kunnen wij doelgericht en op kostenefficiënte wijze VCA-systemen opzetten. Hierdoor blijft de kwaliteit hoog en met een afgestemd handboek wordt het systeem effectief uitgevoerd.

gegarandeerde certificering

Garantie op het behalen van het VCA-bedrijfscertificaat. Uw organisatie krijgt ondersteuning van een ervaren en deskundig adviseur, tevens vast contactpersoon. Duidelijke communicatie, planning en volledig handboek om te voldoen aan alle eisen, wetten en normen.

Handboek op maat

Het handboek met de formulieren en documenten stellen wij samen met u op. Indien gewenst kunnen wij het lay-out aanpassen naar uw huisstijl. Door het VCA handboek op maat te maken is het afgestemd op uw organisatie. Dit maakt het overzichtelijker en eenvoudiger om toe te passen in de praktijk.

Wat kunt u van ons verwachten

De gehele VCA-bedrijfscertificering wordt ondersteund door onze deskundige adviseurs met jarenlange ervaring.

 • Offerte binnen 24 uur
 • Na akkoord startgarantie binnen 14 dagen
 • Duidelijke communicatie en planning
 • Spoedige oplevering
 • 100% gegarandeerd uw certificaat
VCA bedrijfscertificaat

Onze werkwijze

Introductiegesprek

Samen wordt er bepaald welk bedrijfscertificaat het meest geschikt is. Er wordt doorgenomen aan welke procedures, eisen en wetten voldaan moet worden.

Inventarisatie

Voordat het handboek wordt opgesteld, vindt er een inventarisatie plaats. Op basis van VCA-checklist inventariseren wij wat er al aanwezig is in het bedrijf.

Opzet VCa-systeem

Handboek en inclusief bijbehorende documenten op maat gemaakt en gebruiken voor het beoordelen van het VGM-systeem. Actieplan opstellen en uitvoeren volgens de eisen van de VCA-norm.

Interne audit

Een toetsing van het VCA-systeem of het voldoet aan alle VCA-eisen. Worden de procedures goed uitgevoerd, zijn medewerkers goed ingelicht etc. Wij geven ondersteuning in het geval van bevindingen en actiepunten.

Certificeringsaudit

Het VCA-systeem wordt door een onafhankelijke en erkende auditor getoetst. Deze controleert of er wordt voldaan aan de eisen (zie hieronder). Is alles positief, dan is het bedrijf VCA gecertificeerd!

Nazorg

Wij kunnen ondersteuning geven om het VCA-systeem actueel te houden. Planning en actieplan opstellen om zo de jaarlijkse audit goed te laten verlopen.

Vraag & antwoord

In verschillende branches is het een verplichting maar ook steeds meer opdrachtgevers eisen een VCA-bedrijfscertificaat. Zo kunnen deze erop vertrouwen dat de werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd worden. Met een VCA-bedrijfscertificering is het aantoonbaar dat er wordt voldaan aan verschillende wettelijke verplichtingen vanuit de Arbowet. Daarnaast worden medewerkers bewust betrokken met Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) wat de werkomgeving bevordert en veiliger maakt. Hiermee kunnen incidenten vermindert en voorkomen worden.

Een VCA-certificering heeft als doel om medewerkers de werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk uit te kunnen laten voeren. Tijdens de certificering audit wordt dit beoordeeld of het voldoet aan de normen en eisen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Voldoet het handboek aan alle eisen?
 • Wordt het VGM-beleid op de juiste manier uitgevoerd?
 • Is de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) nog actueel en vinden er taakrisicoanalyses (TRA) plaats?
 • Wordt er genoeg aandacht besteedt voor VGM binnen het bedrijf? Zijn de medewerkers betrokken en op de hoogte?
 • Hebben medewerkers en leidinggevenden de juiste opleiding en diploma’s?
 • Vinden er periodiek werkplekinspecties plaats volgens de procedure?
 • Worden arbeidsmiddelen en materialen periodiek gekeurd?

Hoelang het duurt om een VCA-bedrijfscertificaat te behalen hangt af van verschillende factoren. De grootte van de organisatie en het aantal medewerkers hebben invloed maar ook de actuele situatie op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Moeten medewerkers nog opleidingen volgen, is de RI&E up-to-date en aanwezig en is het ook afhankelijk van het VCA certificering niveau. Na het introductiegesprek en inventarisatie kunnen wij wel een indicatie geven van hoelang het ongeveer gaat duren. In ieder geval moet het VCA-systeem minimaal 3 maanden draaien voordat een certificering audit uitgevoerd mag worden.

De kosten van VCA-bedrijfscertificering hangen ook af van deze verschillende factoren. Wij hanteren echter scherpe tarieven en met jarenlange ervaring hebben wij een kostenefficiënte werkwijze om het VCA-systeem op te zetten.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00