Trainingen en onderwijs

Adviesbureau Kole biedt verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het certificeren van hef- en hijswerktuigen. De cursussen worden gegeven door een ervaren en deskundig team en wij kunnen zowel volledige cursussen als herhalingen leveren.

De opleidingen en trainingen worden op locatie gegeven maar het is ook mogelijk om deze incompany te doen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een passend maatwerkprogramma.

Over onze opleidingen

  • Worden gegeven door een ervaren en deskundig team
  • Ruim aanbod, informeer naar de mogelijkheden
  • Beschikbaar in meerdere talen
  • Wij werken flexibel
  • Op locatie of incompany
  • Betrouwbaar en persoonlijk contact
  • Neem contact op voor een passend advies

Welke diensten kunnen wij leveren?

Veiligheidscursussen

Bedrijfshulpverlening (BHV), EHBO en VCA opleidingen en herhalingen.

hef- & hijswerktuigen

Bovenloopkraan, heftruck, hoogwerker, reachtruck en Veilig Hijsen certificaat.

Andere opleidingen

NEN 1010
NEN 3140
Ontruimingsoefening

Veiligheidscursussen en herhalingen

BHV

Waar bedrijfshulpverlening (BHV) verplicht is voor bedrijven en instellingen, is het ook goed om de medewerkers te voorbereiden om calamiteiten zoals brand, ongevallen, ontruiming en andere situaties waar kennis en kunde gevraagd wordt.

VCA

Een VCA cursus is bedoeld om medewerkers bewust te maken van de risico’s en kennis geven om veilig te kunnen werken. Zo wordt er beter rekening gehouden met milieu en ook de veiligheid en gezondheid van zichzelf en anderen.

EHBO

EHBO is belangrijk bij het voorkomen van grotere gevolgen ten tijde bij ongevallen en ongelukken. In deze cursus wordt alle kennis en vaardigheden geleerd die men nodig heeft om op de juiste manier te handelen bij calamiteiten.

Opleidingen en certificeren van hef- en hijswerktuigen

Om aan te kunnen tonen dat bestuurders van hef- of hijswerktuigen kundig genoeg zijn, is een certificaat het bewijs dat er een training gevolgd is. Wij geven verschillende opleidingen en certificaten om cursisten kennis te geven over de veiligheid, risico’s en het besturen van werktuigen. De opleidingen bestaan uit een deel theorie en praktijk waarvoor is geen ervaring vereist. Dit kan gedaan worden op een cursuslocatie maar het is ook mogelijk om dit incompany te doen. Deze opleiding zijn ook in verschillende talen te geven, neem contact met ons op voor een passend advies.

Werkt u of uw werknemers met een bovenloopkraan? Dan is het goed om een certificaat te behalen zodat het aantoonbaar is dat de bestuurders de kennis en vaardigheden hebben.

Deze opleiding kan binnen in 1 dag behaald worden en is 5 jaar geldig. Eerst wordt er een theoriegedeelte gegeven om daarna het in praktijk te laten uitoefenen. Meer informatie leest u op: Bovenloopkraan basis opleiding.

Een heftruckcertificaat is wettelijk niet verplicht maar de Arbowetgeving vereist wel deskundigheid van de bestuurders. Mocht er iets voorvallen dan moet het aantoonbaar zijn dat er genoeg kennis was over de veiligheid en risico’s. Bovendien vereist de Arbo dat er een veilige werkomgeving voor werknemers moet zijn.

Met een heftruckbewijs is het aantoonbaar dat de bestuurder theorie en praktijk gehad heeft en bewust is risico’s en het voorkomen van incidenten. De basisopleiding is geschikt voor mensen zonder ervaring maar het is ook mogelijk om een herhaling te volgen mocht het 5-jarige certificaat bijna verlopen zijn. Meer informatie leest u op: heftruckcertificaat en heftruck-herhaling.

Door een hoogwerker opleiding te volgen leren de cursisten om veilig te werken met een hoogwerker en wat de risico’s zijn. De Arbowet en verzekeraars verplichten dat de bestuurders kundig genoeg moeten zijn om de hoogwerker te besturen.

In deze 1-daagse opleiding wat bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte leert men over het bedienen van 3 verschillende hoogwerkers. De statische boom hoogwerker, mobiele verticale hoogwerker en de mobiele boom hoogwerker.

Voor aanmelden of meer informatie, kijk op: hoogwerker opleiding.

Voor cursisten met weinig tot geen ervaring met een reachtruck is er een 2-daagse opleiding beschikbaar. Heeft u al voldoende ervaring met het besturen van een reachtruck of al eerder een certificaat behaald? Dan is ook een 1-daagste basis opleiding mogelijk!

Mocht uw certificaat bijna verlopen zijn, dan kan deze verlengd worden met een 1-daagse reachtruck herhalingscursus.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina’s: reachtruck opleiding en reachtruck herhaling.

Met de Veilig Hijsen basis opleiding leren de cursisten om veilig te werken met hijswerktuigen. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving en ter voorkoming van beschadigingen, onveilige situaties en risico’s.

Het is een 1-daagse opleiding waarna u het certificaat ‘Veilig Hijsen’ in ontvangst mag nemen. Deze is 5 jaar geldig en is het aantoonbare bewijs dat u deskundig genoeg bent voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden. Hierover is meer te lezen op de pagina: Veilig Hijsen.

Andere opleidingen

NEN 1010

Deze cursus gericht op het werken en aanleggen van nieuwe laagspanningsinstallaties. Veilig werken met de voorschriften en voldoen aan wettelijke veiligheidsverplichtingen.

NEN 3140

De NEN 3140 is gericht op het werken aan bestaande laagspanningsinstallaties. Hieronder vallen herstelwerkzaamheden en inspecties. Door kennis en training bewust worden van de risico’s.

Ontruimingsoefening

Een ontruiming oefenen volgens het ontruimingsplan geeft inzicht voor eventuele verbeteringen. Door het testen krijgt men kennis van de vluchtroutes en het gebruik van veiligheidsartikelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00