RI&E laten maken?

Risico-Inventarisatie en Evaluatie

Inclusief toetsingsrapport

 • Opzetten concept RI&E
 • Opname op locatie
 • Doornemen concept RI&E met de klant
 • Opstellen definitieve RI&E
 • Verzending RI&E in PDF en uitgeprint

vaste Prijs

Na het toesturen van uw bedrijfsgegevens en het aantal medewerkers krijgt u bij ons een vaste prijs voor het opstellen van de RI&E. U weet van tevoren wat de totale kosten zijn voor het opstellen van de RI&E.

professioneel design

De RI&E is van zeer hoge kwaliteit en heeft een professionele uitstraling. Wij werken standaard met het IMA-model. Uw bedrijf straalt een betrouwbaar beeld uit en dat verwerken wij graag in uw RI&E.

eigen huisstijl

Binnen de geldende wet- en regelgeving staan wij open om uw huisstijl in de RI&E te verwerken. U bent de klant, wij maken het voor u! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Wat kunt u van ons verwachten

RI&E wordt opgesteld door onze professionele adviseurs met jarenlange ervaring.

 • Offerte binnen 24 uur
 • Snelle levering na opname op uw locatie
 • RI&E conform geldende wet- en regelgeving
 • Na goedkeuring digitaal en uitgeprint geleverd
 • RI&E wordt geleverd inclusief toetsingsrapport
Noodverlichting Adviesbureau Kole

Onze werkwijze

 1. Wij stellen vooraf altijd een offerte op die gericht is op uw bedrijf. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen. Zo kunnen we inschatten wat voor soort bedrijf of organisatie u heeft.
 2. Wanneer u akkoord heeft gegeven op de offerte, gaan wij aan de slag met de vragenlijst en het opstellen van een concept format.
 3. Als deze beide voor u klaar zijn, komen wij langs op locatie om alle risico’s in kaart te brengen. Wij gaan in gesprek met de personen die verantwoordelijk zijn voor Arboveiligheid.
 4. Wij zorgen dat de schriftelijk rapportage in de vorm van de complete RI&E in concept met u wordt gedeeld. Indien gewenst komen wij deze op locatie doornemen.
 5. Wanneer deze beiden helemaal klaar zijn, leggen wij het ter inzage bij onze kerndeskundige. Bij goedkeuring zal het toetsingsrapport inclusief de RI&E en plan van aanpak met u worden gedeeld.

Waarom kiezen voor Adviesbureau Kole?

 • Voldoet aan alle eisen, normen en wetten.
 • Veel kennis en ervaring
 • Betrouwbaar en persoonlijk contact
 • Snel en flexibel
 • Lage kosten dankzij efficiënt werken

Vraag & antwoord

Elk bedrijf, dus ook uw bedrijf, met personeel moet een Risico Inventarisatie en Evaluatie hebben. Vanaf hoeveel medewerkers uw RI&E verplicht is dus geen vraag. Het maakt niet uit of u één of veel personeelsleden in dienst heeft. Natuurlijk is heeft dit wel grote invloed op de inhoud bij het opstellen van de RI&E. Ook bij het gebruik maken van vrijwilligers kan het verplicht zijn om een RI&E te hebben. Deze personen vallen evenals personeel bij de werkgever onder zijn zorgplicht.

In een Risico Inventarisatie en Evaluatie worden alle arbeidsrisico’s van uw bedrijf in kaart gebracht. Dit doet u om de risico’s voor uw medewerkers zoveel mogelijk te beperken. De risico’s die omschreven worden zijn op het gebied van veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Gezond en veilig werken kunt u alleen starten met een inventarisatie van de arbeidsrisico’s. Arboveiligheid moet de hoogste prioriteit hebben vanaf het moment dat u werknemers in dienst heeft of neemt.

Na de inventarisatie van de arbeidsrisico’s en het opstellen van het plan van aanpak heeft u een goed leidraad om de risico’s per stuk te minimaliseren of weg te nemen. In de RI&E staat een goed stappenplan benoemd welke stappen verplicht zijn te doorlopen bij uw risico’s. Specifieke groepen werknemers worden los behandeld in de RI&E. Denk hierbij aan minderjarigen, zwangere medewerkers en oudere medewerkers.

Een Risico- Inventarisatie en -Evaluatie is in de meeste gevallen verplicht. Hier is geen termijn aan verbonden zoals jaarlijks opnieuw laten toetsen. Wel dient u de RI&E te laten herzien als er wijzigingen zijn in uw organisatie zoals andere werkzaamheden of aanpassingen aan het pand of terrein. Denk hierbij aan verbouwingen, nieuwbouw en aanschaf van panden of machines.

De toetsing gebeurd altijd door een gecertificeerde kerndeskundige. Dit is een gecertificeerd persoon die als deskundige de titel heeft volgens Arbobesluit artikel 2.7. Hiervan zijn vier titels: een hoger veiligheidskundige, BIG-geregistreerde bedrijfsarts, arbeid hygiënist of arbeidsdeskundige of door een gecertificeerde arbodienst. Gemiddeld wordt er als richtlijn aangehouden dat een RI&E 3 jaar geldig is. Dit komt omdat het een momentopname is. Een toetsing voor de branche-RI&E is niet verplicht tot 25 medewerkers.

Vergelijkbare artikelen

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is verplicht bij gebouwen waar een brandmeldinstallatie aanwezig is. Deze moet altijd actueel zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Wij zijn gespecialiseerd in het maken en opstellen van ontruimingsplannen conform NEN 8112. Lees hier meer informatie over het ontruimingsplan of onze werkwijze. 

Ontruimingsplattegrond

Meer informatie en kennis over het opstellen van een ontruimingsplattegrond. Op deze pagina staat meer over de verschillende wetten, eisen en verplichtingen waaraan de plattegrond moet voldoen. Inclusief voorbeelden van plattegronden met wat erop moet staan, legenda en instructies. 

Risico-Inventarisatie & Evaluatie

Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie, (RI&E) is een belangrijk middel voor werkgevers om alle risico’s in kaart te brengen. Alle risico’s binnen uw bedrijf worden beoordeeld door middel van een inventarisatielijst. Deze systematische inventarisatie is per bedrijf verschillend. Elk bedrijf heeft een wettelijke verplichting zijn eigen risico’s in kaart te brengen. 

Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00