Reachtruck opleiding

Heeft u nog weinig tot geen ervaring met het besturen van een reachtruck dan is deze basis opleiding zeer geschikt. In deze opleiding worden de cursisten geleerd hoe men veilig kan werken met een reachtruck. Ook worden er praktijkoefeningen gedaan om een reachtruck leren te besturen.

Het is verplicht om aantoonbaar te maken dat een reachtruckchauffeur deskundig genoeg is om met hijswerktuig te mogen werken. Medewerkers moeten grondige instructies hebben gekregen over hoe veilig werken met een reachtruck en risico’s en gevaarlijk situaties vermijden. Dit zijn verplichtingen van de Arbowet waaraan werkgevers moeten voldoen.

Door middel van een reachtruckcertificaat is het eenvoudig aantoonbaar dat de bestuurder voldoende kennis en kunde heeft. Voor andere werknemers is dit ook een veiligere werkomgeving omdat men beter risico’s kan inschatten en gevaarlijke situaties kan voorkomen.

De opleiding duurt twee dagen met daarin veel praktijklessen en een gedeelte theorie. Het is belangrijk om in de praktijk de chauffeurs te laten voelen hoe een reachtruck te besturen omdat dit in een zijwaartse richting is.

Reachtruck opleiding

  • Geschikt voor weinig tot geen ervaring.
  • Opleiding in 2 dagen
  • Verschillende cursuslocaties
  • Groepslessen op locatie door heel Nederland

vanaf

€ 399,-

Excl. BTW

Reachtruck certificaat

Elke opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en daarnaast praktijklessen om de theorie goed uit te kunnen oefenen. De training behandelt de onderwerpen conform onderstaande toets-termen.

  • Arbowetgeving
  • Veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Aanslaan van lasten
  • Verplaatsen van lasten
  • Werkbelasting

Lesmateriaal

Bij de opleiding is een hand- out of boekwerk inbegrepen.

Examinering / Certificering

Tijdens deze dag wordt de cursist beoordeelt op de benodigde competenties. Bij voldoende resultaat leidt dit tot het diploma ‘’Veilig werken met de reachtruck’’

Wat is de geldigheid?

Het certificaat is 5 jaar geldig daarna verlengbaar met een Reachtruck herhaling.

Cursusduur

2 dagen

Wat zijn de toelatingseisen?

16 jaar

Locatie

Wij hebben cursuslocaties in Zeeland: Tholen, Terneuzen, Goes, Oud-Vossemeer, Bergen op Zoom.
Wilt u de Reachtruck opleiding behalen op een eigen locatie? Wij geven groepslessen door heel Nederland.

Aanmelden voor Reachtruck opleiding? Of beschikbaarheid opvragen?

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Keuzemenu
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00