Ontruimingsplattegrond laten maken?

Voorbeeld ontruimingsplattegrond

Vaste prijs per verdieping!

 • Opzetten concept plattegronden
 • Opname op locatie
 • Doornemen plattegronden met de klant
 • Opstellen definitieve plattegronden
 • Uitgeprinte plattegronden in A3 formaat

vaste Prijs

Bij ons heeft u een vaste prijs voor het opstellen van de plattegronden door heel Nederland. Ook als u meer plattegronden op één verdieping nodig heeft veranderd uw prijs niet! U weet zo van tevoren wat de kosten zijn van de ontruimingsplattegronden. Een scherpe prijs voor een fantastische kwaliteit. 

kwalitatief design

Het design van de ontruimingsplattegronden is van zeer hoge kwaliteit en heeft een professionele uitstraling. Zo heeft u de juiste uitstraling richting uw klanten en bezoekers! Uw bedrijf straalt toch een betrouwbaar beeld uit, dat wilt u zeker in uw ontruimingsplattegrond verwerkt hebben.

eigen huisstijl

Binnen de geldende normen staan wij open om uw logo of huisstijl in de plattegronden te verwerken. U bent de klant, wij maken het voor u! Wilt u een ander type plattegrond, een andere afmeting dan standaard A3, op een ander materiaal gedrukt hebben dan papier? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Wat kunt u van ons verwachten

Ontruimingsplattegronden worden ontworpen door onze professionele tekenaars met jarenlange ervaring.

 • Offerte binnen 24 uur
 • Levering binnen 5 werkdagen na opname
 • Plattegronden conform geldende NEN-normen
 • Na goedkeuring digitaal en uitgeprint geleverd
 • Ook mogelijk in Engels of andere talen
Noodverlichting Adviesbureau Kole

Onze werkwijze

 1. Wanneer u de offerte geaccepteerd heb kunnen wij een concept ontruimingsplattegrond maken aan de hand van bouwtekeningen.
 2. Daarna komt één van onze adviseurs langs om de actuele situatie te bekijken. Vaak zijn er ruimtes, verhuizingen of obstakels niet zichtbaar op het concept.
 3. Dit nemen wij op in onze inventarisatie zodat er een definitieve ontruimingsplattegrond gemaakt kan worden.
 4. Na goedkeuring van uw kant kunnen wij de oplevering digitaal of uitgeprint in A3 formaat toesturen. Of heeft u het liever al in een kliklijst? Dan is dit ook mogelijk!

Waarom kiezen voor Adviesbureau Kole?

 • Voldoet aan alle eisen, normen en wetten.
 • Veel kennis en ervaring
 • Betrouwbaar en persoonlijk contact
 • Snel en flexibel
 • Lage kosten dankzij efficiënt werken

Vraag & antwoord

In de Arbowet en Bouwbesluit 2012 staat beschreven dat elk gebouw voorzieningen hoort te hebben zodat de aanwezigen ten tijde van calamiteiten en nood het gebouw veilig kunnen verlaten. Het Bouwbesluit 2012 verplicht ook een ontruimingsplattegrond bij gebouwen waar een brandmeldinstallatie aanwezig is. Of een brandmeldinstallatie verplicht is hangt af van de gebruiksfunctie van het gebouw, vloeroppervlak, aantal verdiepingen en hoogte. De Arbowet geeft een zorgplicht aan eigenaren van het pand om alles voor medewerkers en bezoekers te regelen. Hieronder vallen ook het plaatsen van ontruimingsplattegronden.

De eisen waaraan een ontruimingsplattegrond moet voldoen worden omschreven in de NEN 1414 en NEN 8112. Met deze wettelijke eisen is het mogelijk om in één oogopslag te zien waar u zicht bevindt en hoe de vluchtwegen lopen om zo de bij de nooduitgangen te komen. Er mag niet worden afgeweken van de regelgeving van een ontruimingsplattegrond maar soms is het mogelijk om een aanvulling te geven die past bij uw huisstijl.

 • Een ontruimingsplattegrond moet in kleur afgedrukt te worden. Er mogen alleen bepaalde kleurcodes gebruikt worden wat wettelijk verplicht is. Andere kleuren zijn verboden omdat dit de leesbaarheid vermindert.
 • De symbolen die gebruikt worden horen gelijk te zijn als omschreven in NEN 3011.
 • De huidige locatie waar de aanwezige zich bevindt moet worden aangegeven.
 • De plattegrond moet goed leesbaar zijn en met de juiste richtingen weergegeven worden.
 • Vluchtroutes moeten duidelijk aangegeven zijn. Zowel horizontaal en verticaal mocht dit relevant zijn.
 • De locatie van brandblusmiddelen, veiligheidsmiddelen, nooduitgangen maar ook obstakels moeten aanwezig zijn.
 • Instructies over BHV, of wat te doen bij brand, ongevallen of ontruiming moeten weergegeven worden.
 • De ontruimingsplattegronden moeten ten alle tijden up-to-date zijn en op goed zichtbare plaatsen worden opgehangen.

Een aantal NEN normen hebben te maken met het ontruimingsplan waar het ontruimingsplattegrond ook onderdeel van is. Een ontruimingsplan is altijd maatwerk en hoort aan verschillende normen, wetten, eisen en verplichtingen te voldoen. Zo kunt u in de norm NEN 8112 stappen vinden om onder andere een ontruimingsplan op te zetten. Andere NEN normen waaraan moet voldoen worden zijn:

 • NEN 1414, beschrijving over de weergave van vluchtwegen en veiligheidsvoorzieningen.
 • NEN 3011, voorschriften voor veiligheidskleuren en ontwerpprincipes.
 • NEN-EN-ISO 7010, beschrijving van symbolen en pictogrammen als veiligheidstekens.
 • NEN 8112, Opzetten van bedrijfsnoodorganisatie waar een ontruimingsplan en plattegrond onderdeel van is.

De ontruimingsplattegronden moeten op plaatsen gehangen worden waar werknemers en bezoekers gelegenheid hebben om zich te oriënteren. De vloeroppervlakte en verdiepingen zijn factoren die bepalen hoeveel plattegronden hiervoor nodig zijn. Dit is voor ieder gebouw verschillend maar het is belangrijk dat iedereen zich genoeg kan oriënteren. In de praktijk gaat men vaak vanuit dat er evenveel plattegronden als brandslanghaspels aanwezig zijn.
Wij adviseren altijd om een vluchtwegplattegrond op te hangen bij elke ingang, nooduitgang en brandmeldinstallatie. En op plaatsen waar veel mensen komen zoals koffieapparaat, toiletten of andere gemeenschappelijke ruimtes.

Het is mogelijk om de bouwtekeningen of basisplattegronden in elk bestand aan te leveren. Het maakt niet uit of het DWG, DXF, PDF, JPG of een ander bestand is, wij accepteren alle bestanden zonder dat er extra kosten bijkomen.
Aan de hand van deze basistekeningen / bouwtekeningen maken wij een concept op die we meenemen naar locatie. Vooraf kunnen deze worden toegestuurd zodat wij de voorbereidingen kunnen treffen om de actuele situatie in kaart te brengen.

Vergelijkbare artikelen

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is verplicht bij gebouwen waar een brandmeldinstallatie aanwezig is. Deze moet altijd actueel zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Wij zijn gespecialiseerd in het maken en opstellen van ontruimingsplannen conform NEN 8112. Lees hier meer informatie over het ontruimingsplan of onze werkwijze. 

Voorbeeld ontruimingsplattegrond school

Ontruimingsplattegrond

Meer informatie en kennis over het opstellen van een ontruimingsplattegrond. Op deze pagina staat meer over de verschillende wetten, eisen en verplichtingen waaraan de plattegrond moet voldoen. Inclusief voorbeelden van plattegronden met wat erop moet staan, legenda en instructies. 

Risico-Inventarisatie & Evaluatie

Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie, (RI&E) is een belangrijk middel voor werkgevers om alle risico’s in kaart te brengen. Alle risico’s binnen uw bedrijf worden beoordeeld door middel van een inventarisatielijst. Deze systematische inventarisatie is per bedrijf verschillend. Elk bedrijf heeft een wettelijke verplichting zijn eigen risico’s in kaart te brengen. 

Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00