Hoogwerker opleiding

Heeft u nog weinig tot geen ervaring met het besturen van een hoogwerker? Dan zorgt deze hoogwerker cursus basis door praktijkoefeningen en theorie om veilig te werken met een hoogwerker. Ook krijgt u genoeg kennis en leert u over de risico’s van een hoogwerker.

Het is niet wettelijk verplicht om een hoogwerker certificaat te hebben alleen moet het wel aantoonbaar zijn dat de bestuurder over de juiste deskundigheid beschikt. De Arbowet en verzekeraars verplichten wel dat de medewerkers grondige instructies krijgen met besturen van een hoogwerker. Alleen dit is lastig aantoonbaar te maken zonder certificaat.

Na het volgen van een hoogwerker opleiding krijgt de cursist het certificaat. Hiermee is het eenvoudig aantoonbaar te maken dat er voldoende kennis en vaardigheden zijn om veilig te kunnen werken. Zo is het ook makkelijker om aan de eisen te voldoen van de Arbowet en verzekeraars omdat zonder certificaat het ook moeilijk aantoonbaar is dat de bestuurder deskundigheid heeft.

In deze cursus leert de kandidaat 3 verschillende hoogwerkers te bedienen. De statische boom hoogwerker, mobiele verticale hoogwerker en de mobiele boom hoogwerker.

Hoogwerker opleiding

  • Opleiding in 1 dag
  • Verschillende cursuslocaties
  • Groepslessen op locatie door heel Nederland

vanaf

€ 265,-

Excl. BTW

Hoogwerker opleiding basis

Elke opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en daarnaast praktijklessen om de theorie goed uit te kunnen oefenen. De training behandelt de onderwerpen conform onderstaande toets-termen.

  • Arbowetgeving
  • Onderhoud
  • Vaktechnisch
  • Uitvoering
  • Veiligheid
  • Rijvaardigheid

Lesmateriaal

Bij de opleiding is een hand- out of boekwerk inbegrepen.

Examinering / Certificering

Tijdens deze dag wordt de cursist beoordeelt op de benodigde competenties. Bij voldoende resultaat leidt dit tot het diploma ‘’Veilig hijsen met bovenloopkraan’’

Wat is de geldigheid?

Het certificaat is 5 jaar geldig

Cursusduur

1 dag

Wat zijn de toelatingseisen?

16 jaar

Locatie

Wij hebben cursuslocatie in Zeeland: Tholen, Terneuzen, Goes, Oud-Vossemeer, Bergen op Zoom.
Wilt u hoogwerker opleiding behalen op een eigen locatie? Wij geven groepslessen door heel Nederland.

Aanmelden voor hoogwerker certificaat? Of beschikbaarheid opvragen?

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Keuzemenu
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00