Gebruiksmelding brandveilig gebruik

Gebruiksmelding brandveilig gebruik
  • Voldoet aan alle normen, eisen en wetten
  • Deskundige, ervaren specialisten
  • Betrouwbaar en persoonlijk contact
  • Snel en flexibel
  • Lage kosten dankzij efficiënt werken

Eisen en wetten

Het verzorgen van de gebruiksmelding wordt gedaan door onze deskundige, ervaren specialisten met kennis van de huidige wet- en regelgeving.

Advies op locatie

Tijdens de opname denken wij mee met de klant en geeft onze adviseur praktische tips en advies om te kunnen voldoen aan melding brandveilig gebruik.

correcte levering

Wij houden rekening met wensen van de klant en wanneer alles opgeleverd moet zijn. Vooraf wordt een termijn afgesproken voor de levering van gebruiksmelding.

Wat kunt u van ons verwachten

Gebruiksmelding brandveilig gebruik worden verzorgd door onze professionele tekenaars met jarenlange ervaring.

  • Offerte binnen 48 uur
  • Levering binnen afgesproken termijn
  • Plattegronden conform geldende wet- en regelgeving
  • Na uitwerking worden de plattegronden digitaal geleverd
  • Indienen gebruiksmelding bij DSO is mogelijk
Gebruiksmelding

Onze werkwijze

  1. Na ontvangst van de basisplattegronden kunnen wij voorbereidingen treffen en inlezen op uw situatie.
  2. Daarna komt één van onze adviseurs langs om de actuele situatie te bekijken en alles in kaart te brengen.
  3. Tijdens de opname geeft onze specialist indien nodig advies om te kunnen voldoen aan melding brandveilig gebruik.
  4. Alle zaken omtrent melding brandveilig gebruik worden verwerkt in een digitale plattegrond welke voldoet aan alle indieningsvereisten.
  5. Het indienen van de melding bij DSO kan zelf gedaan worden maar wij kunnen dit ook voor u verzorgen.

Wanneer is een gebruiksmelding verplicht?

Een gebruiksmelding is verplicht voor verschillende gebruiksfuncties vanaf 10 personen. Het is gebaseerd op het gebruiksrisico van uw locatie rekeninghoudend met aantal aanwezige personen. Een overzicht met de minimale eisen vindt u in de naastgelegen tabel.

Gebruiksmelding verplicht
Wanneer is een gebruiksmelding verplicht?

Vraag & antwoord

Een gebruiksmelding brandveilig gebruik is verplicht bij bepaalde gebruiksfuncties welke in Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) vermeld staan. Het is afhankelijk van het aantal aanwezigen of er een gebruiksmelding vereist is. Ook speelt leeftijd en beperkingen een rol, zo heeft een kinderopvang voor kinderen onder 12 jaar met meer dan 10 aanwezigen een gebruiksmelding nodig. In het algemeen geldt voor openbare gebouwen een verplichte gebruiksmelding vanaf 50 personen. Een duidelijk overzicht kunt u terugvinden op deze pagina met het aantal personen per gebruiksfunctie.

Nadat wij de gebruiksmelding hebben opgeleverd kunt u zelf de melding indienen via DSO. Het is echter ook mogelijk dat wij dit hele indieningsproces overnemen en volledig voor u verzorgen.

Per 1 januari 2024 is het BBL in werking getreden en is het Bouwbesluit buiten werking getreden. De indeling is hierbij veranderd, maar op veel delen is de inhoud gelijk gebleven met de laatste versie van het Bouwbesluit. Wel is het zo dat er meer ruimte is ontstaan voor maatwerkoplossingen en de regeldruk verminderd is. Zo hoeft er geen gebruiksmelding meer gedaan te worden bij kantoren waar meer dan 50 personen werken, maar is dit verruimd naar “vanaf 150 personen”. Tegelijkertijd zijn er andere onderwerpen scherper beschreven. Zo moest in het verleden via diverse artikelen gezocht worden waar wel of geen opslag mocht staan (bijvoorbeeld in trappenhuizen), dit is nu helder en eenduidig beschreven.

Voorheen was er een gebruiksmelding of gebruiksvergunning vereist vanaf een bepaald aantal personen bij verschillende gebruiksfuncties. Nu is dit eenduidig allemaal een gebruiksmelding geworden en is overzichtelijk weergegeven vanaf wanneer dit moet bij elke gebruiksfunctie. Inhoudelijk zal er altijd tenminste een tekening aan de melding moeten worden toegevoegd die aan de juiste eisen voldoet. Deze eisen hebben betrekking op de weergave van brandveiligheidsvoorzieningen.

Vergelijkbare artikelen

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is verplicht bij gebouwen waar een brandmeldinstallatie aanwezig is. Deze moet altijd actueel zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Wij zijn gespecialiseerd in het maken en opstellen van ontruimingsplannen conform NEN 8112. Lees hier meer informatie over het ontruimingsplan of onze werkwijze. 

Voorbeeld ontruimingsplattegrond school

Ontruimingsplattegrond

Meer informatie en kennis over het opstellen van een ontruimingsplattegrond. Op deze pagina staat meer over de verschillende wetten, eisen en verplichtingen waaraan de plattegrond moet voldoen. Inclusief voorbeelden van plattegronden met wat erop moet staan, legenda en instructies. 

Risico-Inventarisatie & Evaluatie

Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie, (RI&E) is een belangrijk middel voor werkgevers om alle risico’s in kaart te brengen. Alle risico’s binnen uw bedrijf worden beoordeeld door middel van een inventarisatielijst. Deze systematische inventarisatie is per bedrijf verschillend. Elk bedrijf heeft een wettelijke verplichting zijn eigen risico’s in kaart te brengen. 

Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer: 085 760 5772. Of u kunt het onderstaande formulier invullen dan nemen we z.s.m. contact met u op!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00