Brandveiligheid

Bent u op zoek naar advies op het gebied van brandveiligheid? Of wilt u uw pand of gebouw laten scannen of deze voldoet aan de eisen? Het is belangrijk om uw bedrijf of pand optimaal beschermen tegen brand. Kies daarom voor goed advies op maat omdat niet alle brandveiligheidsvoorschriften voor elk gebouw gelden. Adviesbureau Kole is gespecialiseerd in brandveiligheid en alles hierom heen. Wij kunnen uw adviseur zijn op het gebied van brandveiligheid maar wij leveren ook blusmiddelen, maken ontruimingsplattegronden en kunnen zo een totaalpakket op maat maken.

Wat doet een adviesbureau brandveiligheid?

Wij geven onafhankelijk advies over brandveiligheid. Heeft u specifieke vraagstukken of wilt u een uitgebreid plan maken of scan uitvoeren? Wij bieden een groot aantal diensten aan op het gebied van brandveiligheid. Door contact op te nemen met onze adviseur brandveiligheid krijgen wij een beter beeld van uw beveiligingsvraagstukken om zo een passend advies te kunnen geven. Onze diensten bestaan uit:

 • Uitgebreide 100% scan t.b.v. brandveiligheid;
 • Quickscan brandveiligheid;
 • Onderzoek brandmeldinstallatie en brandwerende scheidingen;
 • Leveren en onderhouden brandblusmiddelen;
 • Schrijven van ontruimingsplannen en tekenen van ontruimingsplattegronden.
 • Het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) en Uitgangspunten Document (UPD);
 • Vuurlastberekeningen (NEN 6060 en NEN 6079);
 • Indienen van gebruiksmeldingen en/of vergunningen;
 • Indienen van omgevingsvergunningen voor gebouwen (onderdeel brandveiligheid).

Neem contact op met onze adviseur

Onafhankelijk advies nodig van onze adviseur brandveiligheid? Door contact met ons op te nemen kunnen wij u helpen met uw vragen en informeren over onze diensten.

Voldoet uw gebouw aan de minimale eisen voor brandveiligheid?

U heeft een gebouw, maar voldoet deze eigenlijk aan de minimaal gestelde eisen voor brandveiligheid? U moet rekening houden met het bouwbesluit, Arbowet, brandmelders, blusmiddelen, vluchtroutes en nog veel meer. Dan komt uw omgevingsvergunning erbij of uw melding brandveilig gebruik. Er komt zoveel bij kijken dat het slim is om een adviesbureau voor brandveiligheid in te schakelen. Onze experts op het gebied van brandveiligheid weten exact wat de op dit moment geldende eisen zijn. We kunnen voor u een complete brandveiligheidsopname doen of alleen specifieke vraagstukken uitvoeren.

Welke diensten kunnen wij leveren?

Na het behalen van het certificaat brandveiligheid kan het zijn dat na een tijdje de focus op brandveiligheid vermindert. Een brandveiligheid Quickscan gaan wij alles visueel na of middelen en situaties nog steeds voldoen aan de wetten en eisen zonder risico te lopen.

Naast deze Quickscan doen wij ook een 100% uitgebreide inspectie waar wij na overleg het complete gebouw en alle onderdelen controleren. Dit stellen wij op in een inzichtelijke rapportage waar wij uitgebreid de situatie in verwerken.

Wij zijn niet alleen adviseur over brandveiligheid maar kunnen ook onderzoek en de (jaarlijkse) onderhoud van de brandmeldinstallatie uitvoeren. Een goede onderhoud is belangrijk om de kans op storingen en onnodige meldingen te voorkomen. Onze ervaren specialisten controleren de brandmeldinstallatie en voeren inspectie en (preventieve) reparaties uit om het goed te laten functioneren.

Om aan alle eisen en wetgeving te voldoen is het belangrijk om een specialist in te schakelen die de actuele kennis en kunde heeft. Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring en dankzij efficiënt werken kunnen wij snel en flexibel werken. Nadat wij uw situatie inzichtelijk hebben, kunnen wij volledig ontruimingsplan schrijven en ook tekenen wij ontruimingsplattegronden.

Meer informatie kunt u ook lezen op onze pagina: ontruimingsplan en ontruimingsplattegrond.

Adviesbureau Kole levert en keurt ook brandveiligheidsmiddelen. Wij hebben een totaal pakket van middelen ter brandpreventie, detectie of bestrijding van brand. Zo kunnen wij brandblussers, brandslanghaspels, blusdekens, noodverlichting, rookmelders en meer leveren en doen wij ook keuringen van deze middelen.

Neem contact met ons op voor een passend advies of neem een kijkje op onze webshop waar wij een deel van assortiment hebben staan.

Advies nodig over brandveiligheid of een scan laten uitvoeren?

Het is belangrijk om te weten of uw bedrijf of pand voldoet aan de eisen die gelden voor brandveiligheid. Hoe fijn is het als al deze zaken in één rapport worden samengesteld. Adviesbureau Kole is een adviesbureau die onderzoek doet en rapportages maakt op het gebied van brandveiligheid. De onderwerpen in deze rapportage zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Bouwkundige zaken, waaronder pui-constructies, brandwerende scheidingen en vluchtroutes.
 • Installatietechnisch, waaronder nood- /vluchtwegverlichting, brandmeldinstallaties en brandbestrijdingsmiddelen.
 • Organisatorisch, waaronder ontruimingsplan en -plattegronden, logboeken, gebruiksmelding en restrisico’s.

Waarom een brandveiligheid-scan laten uitvoeren door een adviesbureau?

Elk gebouw moet voldoen aan brandveiligheidsvoorschriften. Deze voorschriften zijn niet voor elk gebouw hetzelfde. We kunnen te maken hebben met gebruiksfunctie, het bouwjaar en de eventueel verleende vergunningen. Om uw gebouw te laten voldoen aan alle zaken op het gebied van brandveiligheid, is het raadzaam om één van onderstaande scans uit te voeren:

 • Quickscan brandveiligheid;
 • Uitgebreide 100% scan t.b.v. brandveiligheid;
 • Onderzoek brandmeldinstallatie;
 • Onderzoek brandwerende scheidingen;

Naast bovenstaande scans kunnen we ook de volgende zaken voor u uit handen nemen:

 • Het opstellen van een Programma van Eisen (PvE);
 • Het opstellen van een Uitgangspunten Document (UPD);
 • Vuurlastberekeningen (NEN 6060 en NEN 6079);
 • Indienen van gebruiksmeldingen en/of vergunningen;
 • Indienen van omgevingsvergunningen voor gebouwen (onderdeel brandveiligheid).

Veelgestelde vragen:

Welke diensten doet een adviesbureau brandveiligheid?

Alles op gebied brandveiligheid vind u bij Adviesbureau Kole. Wilt u uw gebouw laten voldoen aan de eisen van brandveiligheid, dan kunnen wij verschillende scans uitvoeren. Ook leveren onze adviseurs voor brandveiligheid andere diensten zoals indienen van gebruiksmeldingen en/of vergunning en maken vuurlastberekeningen. Een aantal van onze diensten zijn:

Quikscan, of uitgebreide 100% scan t.b.v. brandveiligheid;
Onderzoek brandmeldinstallatie en brandwerende scheidingen;
Schrijven van ontruimingsplan of -plattegrond;
Leveren van preventie brandblusmiddelen;
Opstellen van Programma van Eisen(PvE) en Uitgangspunten (UPD)

Heb ik een gebruiksmelding brandveilig gebruik nodig?

Elk gebouw moet brandveilig worden gemaakt en gebruikt. Soms moet u ook een gebruiksmelding indienen. Dit is verplicht bij een aantal soorten gebouwen. De gemeente kan extra eisen stellen aan de brandveiligheid van uw pand of gebouw. Dit wordt gedaan om brand of brandgevaar te voorkomen.
 
U kunt controleren via het ‘’online omgevingsloket’’ of u een vergunning nodig heeft of dat u het alleen met een gebruiksmelding kunt voldoen.

Wanneer is een gebruiksmelding brandveilig gebruik verplicht?

Heeft het pand of gebouw meer dan 50 personen die tegelijkertijd verblijven, dan is een gebruiksmelding brandveilig gebruik verplicht. Dit geldt niet voor woningen, alleen als de woning per kamer wordt verhuurd.

Landelijk zijn de regels voor gebruiksmelding brandveilig gebruik vastgesteld in het Bouwbesluit 2012. U kunt de informatie vinden in paragraaf 1.7

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00